Wednesday, March 30

swim! swim! :)

yeay! last few days bawak si kecik ni main air..swimming! hehe..actually that was his second experience 'main air' kt pool ni..1st time bwk amir 3 month + kot..but kejap aje..masuk air je dia dah gigil..haha..tak tahan sejuk la tu! haa..nmpk aje mcm 'brutal' tp tak tahan sejuk..noticed that since he was a little baby..(mcm la skang dah besar sgt kan :P) menurun umi la kot..me! mmg tak thn sgt sejuk..haha :P
but now amir dah 6 month ++ so dah big boy kan anak umi..try lagi 'celup' dlm air..haaaaaa...at first dia mcm 'kejung' je tgk air..then bila rasa selesa (mayb la) dah mula la kocak2 air tu...dia sukaaa! :D


ok..half body dah masuk :D


ok..cuba buat kuak lentang...hahaha :P
terpaksala pegang je coz lom sempat beli pelampung..next time ye baby! :)


haa..best2! mau main lagi..hehe..tgk tu baju dh kuyup..umi dia pon belasah je pki baju tu kt dia..dh bj utk swim tade..try cari yg baby size cam tade jek..huhu


hmmm..eh eh..nak pegang ni jap..penat la swim abah :D


alaaa..dh nk balik ke..ok nnt kita dtg lagi ok..hujan dah turun ni..


dah penat swimming..mandi, makan..then apa lagi..tidooo!

video
enjoy! ^_^

video
little swimmer :)

Tuesday, March 29

Lets play!! :D

Lately ni terasa diri ini sungguh 'bz'..since dah ada si kecik ni..u know dah msk 6 month ++ ni kan mcm2 ragam nak dilayan..nak kena entertain like 24/7 ok! but its fun..being a mom is the great moment for me :D

ohh..btw since amir dah besar skit ni suka bwk dia jalan2..amik angin kata abahnya..hihi..seronok tgk dia happy n enjoy..exploring :) alhamdulillah dah makin besar ni senang nak di jaga..yela dah tau kerenah bole la handle but still have more to explore rite :D


'asyik' sgt tengok (nak pegang) kuda kecik tu :P


naik buai ngan abah..amir ckp 'abah..nape tak gerak pon buai ni..laju la skit' :P


ok..dia tgk budak sebelah main buai..bukan main lagi..haha


eh eh..nak balik dah..buat muka seposen nak stay lagi la tu :D


yeay..bestnya jalan2..nnt nak dtg lagi ye abah! :)


okey..gtg..amir dah meragam..boring la tu main sorang2..next post amir swimming! :D