Wednesday, March 30

swim! swim! :)

yeay! last few days bawak si kecik ni main air..swimming! hehe..actually that was his second experience 'main air' kt pool ni..1st time bwk amir 3 month + kot..but kejap aje..masuk air je dia dah gigil..haha..tak tahan sejuk la tu! haa..nmpk aje mcm 'brutal' tp tak tahan sejuk..noticed that since he was a little baby..(mcm la skang dah besar sgt kan :P) menurun umi la kot..me! mmg tak thn sgt sejuk..haha :P
but now amir dah 6 month ++ so dah big boy kan anak umi..try lagi 'celup' dlm air..haaaaaa...at first dia mcm 'kejung' je tgk air..then bila rasa selesa (mayb la) dah mula la kocak2 air tu...dia sukaaa! :D


ok..half body dah masuk :D


ok..cuba buat kuak lentang...hahaha :P
terpaksala pegang je coz lom sempat beli pelampung..next time ye baby! :)


haa..best2! mau main lagi..hehe..tgk tu baju dh kuyup..umi dia pon belasah je pki baju tu kt dia..dh bj utk swim tade..try cari yg baby size cam tade jek..huhu


hmmm..eh eh..nak pegang ni jap..penat la swim abah :D


alaaa..dh nk balik ke..ok nnt kita dtg lagi ok..hujan dah turun ni..


dah penat swimming..mandi, makan..then apa lagi..tidooo!

video
enjoy! ^_^

video
little swimmer :)

Tuesday, March 29

Lets play!! :D

Lately ni terasa diri ini sungguh 'bz'..since dah ada si kecik ni..u know dah msk 6 month ++ ni kan mcm2 ragam nak dilayan..nak kena entertain like 24/7 ok! but its fun..being a mom is the great moment for me :D

ohh..btw since amir dah besar skit ni suka bwk dia jalan2..amik angin kata abahnya..hihi..seronok tgk dia happy n enjoy..exploring :) alhamdulillah dah makin besar ni senang nak di jaga..yela dah tau kerenah bole la handle but still have more to explore rite :D


'asyik' sgt tengok (nak pegang) kuda kecik tu :P


naik buai ngan abah..amir ckp 'abah..nape tak gerak pon buai ni..laju la skit' :P


ok..dia tgk budak sebelah main buai..bukan main lagi..haha


eh eh..nak balik dah..buat muka seposen nak stay lagi la tu :D


yeay..bestnya jalan2..nnt nak dtg lagi ye abah! :)


okey..gtg..amir dah meragam..boring la tu main sorang2..next post amir swimming! :D

Friday, January 28

kawaii =)

okey..si kecik dah tido..gone to his lalaland :P

so umi bole wat keje..kononla..tadi nak buat lain..dah 'melekat' depan laptop ni pulak..haha
apa mau update ek..hmm..bout my baby, dah makin besar! 4 month ++ macam2 ragam la dia kan..one thing suka sgt main ye..so asyik nak kena layan je la..haha..pandai pulak dia time nak main je..buat bunyi...aaaabbbaaahhhh!! (abisla abah dia tak jd keje :P)dah bole ckp ke anak umi..no? ntah la..babies..now dah buat bole bunyi2..makin bykla cakapnya..jerittt!! :D



suka la dia kalo main lompat2..borak2..uisshhh! mau tergeliat tangan..kuang kuang :P



sayyy..aaaabbbbaaahhhh! :P



ni dah kena 'bedung' macam kecik2 dulu..(konon mcm dah besar sgtla dia tu)
yang bestnya tak marah plak tu..lagi suka adala..*pengsan :D



kalau jalan2 suka sgt duduk dlm ni haa...stroller? ada kat tepi..time nak tido jek mau masuk stroller ye..kalau tak 'lekat' dlm tuh! hahah..abah lagi! :D
time ni..abah dia konon nak bergambar berlatar belakang ape ntah tu..hihi :P
tapi si kecik kepoh nak tgk orang ramai belakang tgh buat ape ntah..haha..sudahnya encik abah senyum sensorang..amir oh amir.. ^_^

okey..got to go! oohhh..one more thing..thingking of something cute n smart for Amir Luqman..hihihi..tak sabar ni! next project..go go go! later yaa! =)

Thursday, January 13

My Baby! ^_^

halluuuu! sempat juga curi masa updating blog..yeay! sebab? amir sedang nyenyak dibuai mimpi...hehe..

before this tak sempat nak introduce my little boy..Amir Luqman! to date..amir is entering 4 month old now! sekejap je masa berlalu..dah besar anak umi :)
dah makin membesar ni..(makin bykla ragamnya..makin byk songeh org kata..huhuhu...suka cakap (pot pet) suka lompat (fuhh..penat!) suka jerit..sangat lasak ok...and new skill baru nak try2 meniarap kot..tp tak pusing-pusing jugak..tergolekk! babah dia kata..berat montot! hahahha :P
its ok baby..take ur time k.. :D
apepun..amir luqman senang dijaga..since dalam perut..dah lahir n until now..meragam only if ada yg tak kena..pampers basah..lapar, dah boring main sorang n sakit perut..ohh yaa! sebut pasal sakit perut or kembung perut kan..ada story..but later lah! for amir luqman, umi n abah luv u! muahhh..hugs! :D

haa..lately ni pulak takmo tido malam..mau tido lambattt..nak maiin2 dulu sampai penat..hohoho..sudahnya umi n abahnya yg jadi zombi! hahahha...demi anak sanggup berkorban..cewah! baru ku tau susah payah menjadi seorang umi..but me likey! fun n challenging..hehe =)

ohh ya..last week pagi klinik..normal checkup for him..this month takde inject..just timbang berat n ukur panjang..alhamdulillah everything ok..anak umi sihat =)
juat nurse ckp beratnya agak berat..haha..haruslaa..tgk body la :P amir at 4 month 8.25kg..sihat kan dia? hihihi...by the way tapela 'besar' skit..berkat susu ibu kata orang..yuppp! amir full breast baby..alhamdulillah..hidup bf! =D

ok..si kecik dah bangun..time to bath! daaaa ~ ^_^



sangat happy..asyik nak main aje :D



haaaaa? :P



kalo lompat mmg seronok..jump jump! look at my pipi yg bulat! =)



like abah like amir! tengok tv together2..sama kan? :D


Wednesday, January 12

Semua pun baru! :)

Salam.. :)

Everything new..New Year..Happy New Year everyone! (although agak terlambat nak wish kan :P) new me..new life..dipendekkan cerita semua pun barula.. :)

azam baru? being a better person..good wife to beloved hubby..good daughter to my parents..Ummi yang solehah for our son..Amir Luqman! InsyaAllah..

haa..blog pun mesti mau baru kan..so saja tukar2 mood skit..new template design..hihi..one more thing tahun baru nak buat something yang boleh memajukan diri..yupp! start a business..online business actually..so feel free to look at my new online shop ok.. Mysara Online Shop



kalau berkenan silala beli :)

Hola..I'm back!! :D

Assalamualaikum..!! Lamanya tinggalkan my blog ni..ohh..miss it? bolela..haha..
banyak benda nak cerita,,nak update..tapi tu la..lots of things happen..changing actually :P

ok..back to story..as far as u all know..i'm a mother! yess! UMMI to our little boy..Amir Luqman :) Yup..its been 4 month since i gave birth to him..but still not to late to introduce our beloved son..Amir Luqman :D
Alhamdulillah..finally i'm a mother..hihi..to be honest i feel so proud, lucky n bless to have 'them' in my life now..who? of course my lovely hubby n little cutie Amir Luqman :) (berapa kali nak ulang nama daa :P)

Ohh..nak cerita pasal kelahiran amir ni banyak sangat ceritanya..next post maybe :D yang pastinya my son lahir kat Malaysia ye kawan-kawan..hehe..yup..for those yang tak tau.. (tak penting sgt..tp nk bgtau jugak :P) before this we 'live' at Korea..tapi untuk sementara sahaja ok..haha..cakap pasal korea ni..got news to tell you all ok!

Macam tajuk entry ni jugak..I'm back! Actually we are back..to malaysia of course..this time for good..no more Korea..hihi :D
hmm..why? nak cerita panjang sangat..malas! dipendekkan cerita..due to some problems..plus life kat sana yang 'susah' (especially for us as Muslim) yela..nak makan,minum etc..bla bla..more important fikirkan pasal my baby..yela..nak communicate pun agak susah..tak faham..huhu..orang sana pulak..no ENGLISH at all (bole dikatakan gitu la :P) buatnya sakit ke apa..nganga je la kat situ..hoho..dahla fisrt baby kan..belum cukup arif..still learning and trying to be a good parents! :)

andddd..some more reason la..bla bla bla..ohh yaaa..pasal perang kat sana kan..takut jugak..memangla jauh je dari tempat tinggal kiteorg..but still kalo bom tu nak sampai..tak sempat nak lariii..haha :P satu lagi..we miss MALAYSIA!! macam pepatah ada berkata "hujan batu di negara sendiri..hujan emas dinegara orang..lebih baik dinegara sendiri OK!! :P sekurang-kurangnya we have learn something there..Alhamdulillah..psss..sempat juga 'merasa' salji..hihi..fun! :D

so gitula lebih kurang ceritanya..and my hubby is going to continue his study here in Malaysia..InsyaAllah..will pray for your success dear! :D

ok..got to go..till next post yaa!

Monday, June 28

Minum-minum..Esspresso! :D

waaa...minggu ni je tak kuar jalan2 jauh...(mcmla before ni jauh sgt jalannya..setakat gi mall jek..tp okla tu..hihi :P) sebabnya minggu ni hujan..tak lebat..tapi hujan 'manja-manja' gitu..hehe..
actually malas nk kuar kot..nak rehat2 je minggu ni...tp rasanya sindrome nak balik m'sia kot ni..semua pun jd malas...hahaha :P
anyway tak kuar jauh pun at least jalan sekitar umah jadila...incik hubby ckp preg woman kena selalu jalan2..good for baby n mommy jugak..especially dh msk tri 3 ni..betul jugak tu..for me pulak rasanya kalo kurang jalan nnt kakiku cramp time tido..huhuhu :P
so credit to incik hubby..always be my 'private doctor' kat sini..merangkap doktor hatikuuu..wink wink ^_^
malas nak cerita panjang..so kita layan gambar je la ekk...hehehe :)


jalan-jalan beli roti...@ toes les jous :)

pokok kene 'balut' :P

santai..sempoi jek :P @ Seattle Espresso

peace! :D

yeay..meal is ready! honey bread with mocha latte :)

mine! waffle with ice cream + chococookies latte..emmmm :)

hmmm...makan-makan..borak-borak..nyaman gituuu! :D total semuanya..17000 won..convert to RM..sila darab dengan tiga yaa..hasilnya..wowwww..jangan tanya..hahaa :P

yup..everything kat korea ni mahal kalau dibandingkan dengan di m'sia ok..semuanya 3 kali ganda...so pandai2 la nak hidup ye teman-teman..hihi :D

anyway..i had a great weekend with my dear hubby...thank you ayang..i HEART you! ^_^

**counting again...2 weeks to go..pulang marilah pulang! weeee :)