Monday, January 1

...New year begin...2007

bismillahirrahmanirrahim..

hari ni bermula lagi satu lembaran baru dalam tahun baru..2007..hari ni jugak hati aku tergerak nak buat blog...something to share with all..hmm..
walaupun masa berlalu..tp aku still terase kenangan2 lame..rase macam baru je masuk MMU..sedar tak sedar dah hampir 5 tahun..and now i'm in final year...insyaallah....banyak sangat kenangan pahit manis selama aku duk kat sini...i've learn a lot of new things..and semua tu memberi aku pengajaran dan sedikit sebanyak mematangkan diri aku...

Year 2002 - 2003,

my life in MMU begin...first day kat MMU rase best sgt..dpt kenal ramai orang..lot of tjhings as well...mule tu rase cm lonely gakla..coz sorang2 je..but then aku dpt ostel n got roomate..myra..really miss her...walaupun kejap je dpt jd kawan..tp cukup buat aku rase hepy...myra la peneman aku time tu...windunye kat die..then myra pindah..sedih je..tp takpela..n tetibe ari tu ternmpk die kt tv, Impian Illyana..myra being an actor skang..wahhhhh...seronoknye...congrates myra!
then aku masuk upg..university peer group...byk sgt belajar dr upg..thanks to all..kenal ramai sgt senior n kawan baru..abg z, abg fathi n ramai lagi...tak tertaip la..ramai sgt..hehe
jumpe kawan2..my best fren maybe..atira, adlil, edie..n iza...byk sgt kenangan ngan dieorg..korang sentiasa dlm ingatan...thanks my fren..
and..tahun ni jugak bermula kisah hidup aku yg baru...kenangan manis yang aku takkan lupe...jumpe seseorang yg sgt bermakna dalam hidup aku..alhamdulillah..aku bersyukur...
hepy jugk coz dpt kenal ngan senior best..kak nisa', kak fai, kak ita, kak fatz, kak zai, kak as, abg apiss, abg ez, abg am..n sumela....korang best!

Year 2003 -2004,

i'm in beta year..tahun ni aku cam besala..aku still active ngan upg..macam2 aku masuk..educare la..symposium la..bykla.. n yg aku tak bole lupe asyik kene jd usher..hehe..
yg tak bestnye terpakse berpisah ngan kwn rapat aku..merangkap my best rumate i ever have..atira..miss u a lotttt...adlil n atira g cyber..sedihnyee..tp kiteorg still contact till now...take care my fren...
and aku kene tinggal..huhu..orang tersayang sambung belajar..tinggalla aku sorang kat sini..hehe..tp ade jugakla peneman aku kak nisa'..miss her too..thanks for everything sis...
tahun ni aku kenal ngan kwn baru lagi...salmi..lina..n starting from them aku kenal sume org..ruby, azril, shah comey..n all...sweet memory...buat salmi n rubi...really miss da good all days...tenkiu coz being my fren..to my sis lina..dh g cyber pun..akak rindu sgt kat lina...jage diri baik2 sis...keep in touch...jangan sedih2 tau..i'm here for u sis...ade mase bole kite lepak same2 lagi... :)

Year 2004-2005

penantian aku berakhir..rinduku terubat jua..orang tersayang yg aku tunggu dah balik...bestnye...hanya tuhan je yg tahu betapa aku rindu padanya...time ni gak we all dpt gather skali..atira, adlil, iza, abang n me...jln2 pusing kl..miss that time...
yang lain semuanya masih same..aku teruskan study aku cm besa...ngan kawan2 aku...sweet memories...

Year 2005 - 2006,

time ni aku dh duk umah sewa...kat melawis..asyik pindah jek..hehe...tp best coz dpt kenal makk, maksuu...derang sgt best..kwn tempat ku berkongsi duka lara...really love them...
tahun yg bermakna dalam hidup aku... 9 Jun 2006...my sweet day...aku berdoa semoga hubungan yg terjalin mendapat keredhaan dan berkekalan...aminn..aku sgt bersyukur...love u so much dear!
then aku rapat ngan ili...sweet gurl...really have fun with her...take gud care sis!
tahun ni aku dah tak active sgt..aku duk diam2 jek..cam dh malas nk join program..hehe...aku just nk abskan study aku yg masih bersisa...insyaallah...n sedar tak sedar dah end of the year...sungguh cepat masa berlalu...hmm..

Year 2007,

new year begin...tahun baru tiba lagi...tapi diriku masih diimbau kenangan lalu yg terlalu byk..memori pahit manis...akan sentiasa tersemat disanubariku...semoga tahun baru ni aku dpt mencari sinar hidup yg baru... hijrah...


4 comments:

abdul hakim said...

congrats..

fikri said...

good writing sayang... keep it up.

ShAriFaH MaiSaRaH said...

thanks abang...love u so much!

SaLMy WaTeeN aBDuL LaTiF said...

uwaa sara.. sedey jer... nie last sem.. dah lame tak gather2 same2 jer.. nway thanks di atas segala memory yg pernah tercipta bersama.. really miss da gudall days